fredag 17 oktober 2008

Enklare träningstips till Sam..

sam sa...
Verkar som att du inte får så många kommentarer, men jaja. Undrar bara om du har några tips för att få en bra kropp, tränar just nu 3 gånger i veckan, men märker bara en liten skillnad..

Silvermunken sa...
hehe, sant :) Är du smal eller för fet enligt dig själv?

sam sa...
Ja, normal hade jag sagt. Väger 68 kg och är 178 cm lång.Hade varit trevligt om du kunde ge tips..

Silvermunken sa...
Mycket bra vikt och längd skulle jag vilja säga för att börja på en snygg kropp!

Lite enkla tips: Ät 5-8 mål per dag, fördela jämnt mellan proteiner, kolhydrater och grönt. Ät inte för mycket så att du inte är för mätt till nästa mål, inte heller för lite. Din kropp kan ta upp max ca 30 gram proteiner åt gången och därför behöver du inte klämma i dig mer än så. Försök att få i dig 2 gram proteiner per kg kroppsvikt, alltså nästan 140g för din del per dag och ät gärna lite större mål tidigt på dagen och lite mindre på kvällen.
Sen finns det en hel värld av tillskott som gör det lättare att få i sig rätt mängd proteiner och kolhydrater. Gymgrossisten brukar ha bra och prisvärda produkter. Kreatin som jag också skriver lite om är extremt bra om du vill få lite mer volym i mucklerna snabbt men är kanske inte bäst i längden. Det använder jag själv mycket för att få snabb effekt.
Hur du lägger upp träningen kan du säkert redan, generellt sätt tyngre vikter och färre repetitioner om du vill bygga volym. kanske 75-85% av max du klarar, så slipper du skador. Vila 5-7 dagar för varje muskelgrupp, musklerna växer när du vilar. Ben är viktigt för blodcirkulationen och påverkar hela kroppen. Kör ben på kvällen så att du kan vila dem och inte använder dem under dagen.. Magen kan du träna nästan hur mycket som helst utan vila..

Halelulja!

Mer om träning och kost: En snyggare kropp tack..!

Inga kommentarer:

 
Myblogg.se Blogglista.se Topplista Favoritlistan.se Personligt